Sayfalar

Sitenin İçeriği

24 Ocak 2013 Perşembe

Guitar Chords | Gitar Akorları







A- la
B- si
C – do
D- re
E- mi
F- fa
G- sol

WeChat hakkında herşey.


Akıllı telefon sahibi insanların büyük bir bölümü artık ücretsiz mesajlaşma ve konuşma programlarını kullanıyor. Dünyaca ünlü WhatsAppViberTangoSkype gibi uygulamalar ülkemizde de büyük kullanım oranına sahip. SMS ücreti ödemeden mesajlaşmayı, görüntü göndermeyi, sesli ve görüntülü konuşmayı sağlayan uygulamalar elbette bunlarla sınırlı değil. Geçtiğimiz aylarda kapılarını Türk kullanıcılara açan WeChat, tüm bu uygulamaların özelliklerini kapsıyor ve yeni insanlar tanımanıza olanak sağlayan kendine özgü pek çok özelliği de içerisinde barındırıyor.

Weixin adıyla Çinli Tencent adlı şirket tarafından geliştirilen WeChat, özellikle uzak doğuda oldukça popüler. iOSAndroidSymbian ve Windows Mobile işletim sistemlerinde kullanılabilen bu uygulama Mart ayında 100 milyon kullanıcıya ve son altı ayda ise bu rakamı ikiye katlayarak 200 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Gelelim bu uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran kısma, yukarıda bahsettiğimiz uygulamalar, sadece arkadaşlarınızla ücretsiz mesajlaşmanızı, sesli ve görüntülü olarak konuşmanızı sağlıyor, ancak WeChat bunlara ek olarak, yeni insanlar tanımanız için eğlenceli özellikler geliştirmiş.


“Social” sekmesinde yer alan “Look Around”, “Shake” ve “Drift Bottle” adındaki 3 özellik eğlenceli bir şekidle sosyalleşmenizi ve yeni insanlar tanımanızı sağlıyor. Yabancı kullanıcılarla da iletişim kurabildiğiniz için, özellikle yabancı dilini geliştirmek için kullananlar büyük çoğunlukta.
Bu özellikleri biraz açacak olursak;
Look Around: Özellikler arasında en dikkat çekici olan bu. Look Around sayesinde, adından da anlaşılacağı gibi, çevrenizdeki insanlarla arkadaşlık kurmanızı sağlıyor. Buraya tıkladığınızda, konumunuza yakın kişileri tarıyor ve listeliyor, bu sayede bulunduğunuz mekandaki veya oraya yakın olan insanları listeleyip onlarla iletişim kurmanızı sağlıyor

Shake: Bu özellik yeni insanlarla tanışmayı biraz daha eğlenceli hale getiriyor. shake butonuna tıklıyorsunuz ve telefonu sağa sola sallamaya başlıyorsunuz, sizinle aynı anda telefonunu sallayan bir başka insanla sizi eşleştiriyor ve onunla tanışma şansı yakalıyorsunuz. İşin güzel tarafı, karşınızdaki insan da sohbet edecek birini arıyor olduğu için, iletişim daha sağlıklı oluyor.