Sayfalar

Sitenin İçeriği

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Online Oyunlar

En iyi online oyunlar 2013 listesi

En iyi online oyunlar listesi nedir? Dünya online oyun pazarında şu an yüzlerce oyun bulunmakta. Hal böyle olunca bu pazar günden güne büyüme göstermekte. Pazarın büyümesiyle bu sektörde en fazla etkin rol oynayan oyuncularında istekleri her geçen gün daha da büyüyor. Günümüzde online oyunlar arttıkça, bu sektördeki oyun tür çeşitliliği de artmakta. Online oyunlar dünya pazarında ilk defa boy gösterdiği zamanlarda çoğunlukla pazara web tabanlı en iyi mmo oyunlar hakimdi. Hızlıca büyüyen bu sektörde kısa bir süre önceye kadar MMORPG oyunlar  fıtınası esti. Şimdi ise MMO Action, FPS, Racing, Dance, RTS, Sports türü online oyunlar devi başladı.
League of Legends
Riot Games’in çok oyunculu battle-arena oyunu League of Legends Türk oyunseverlerle buluştu. RPG ögeleriyle harmanlanan gerçek zamanlı strateji oyunu olan LOL, DotA’ya olan benzerliğiyle Avrupa’da birçok oyunseverin dikkatini çekmeyi başardı.
Battle of the İmmortals
Battle of the İmmortals
Joygame yepyeni bir online oyunu daha Türk oyunseverlerin karşısına çıkarıyor. Gelişmiş grafikleri, izometrik kontrolleri ve zengin içeriğiyle dünyanın her yerindeki MMORPG oyuncuları tarafından büyük ilgiyle karşılananBattle Of The Immortals – Kaos Kitabeleri olarak, Joygame kalitesiyle tamamen Türkçe dil ve lokalizasyon desteği sayesinde Türk oyunseverlerle buluşuyor.
Forsaken World
Forsaken World Forsaken World online
Forsaken World
Forsaken World, Perfect World Entertainment tarafından geliştirilen bir MMORPG oyunu. Türkçe olarak ülkemizde Açık beta’ya başlıyor. Forsaken World bir Western-Fanstay oyunu. Yani fantastik öğelerle, vahşi batı temasını birleştirerek bize sunuyor. Bu dünya üzerinde bize oldukça çeşitli sınıflar ve ırklar sunan Forsaken World, bol craft seçenekleri, kendine özel PvP sistemi ve harika müzikleriyle MMORPG severlerin hemen ilgisini çekecektir.
Truva Online
Truva Online
Mayn Games’in yeni MMORPG oyunu Truva Online yayına başladı. Alt1 Games tarafından geliştirilen oyun sinemalarda gösterime girdiği dönemde büyük ilgi gören Truva savaşını konu almakta. Tarihi veriler dikkate alınarak şekillendirilen Truva Online’da truvalılar ve yunanlar olmak üzere 2 farklı ırk ve kendi içerisinde alt dallara ayrılan 3 temel sınıf bulunuyor.
Silkroad R
Silkroad R
Silkroad-R, oyuncuyu eski Çin, Arap ve Avrupa medeniyetlerinin derinlerine götüren bir MMORPG’dir (Massively Multiplayer Online RPG – Çok Oyunculu Online Rol Yapma Oyunu). İpek Yolu kısaca belirtecek olursak önemli bir kültürel ve ekonomik ticaret geçidiydi. Zafer ve maceranın unutulmuş tarihine gömülen Eski Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan yollardı.
Cabal Online
Cabal Online
Cabal Online, yüksek oyuncu kitlesine sahip ve Games Masters şirketi tarafından yayınlanan bir MMORPG. Cabal Online’da etkileyici grafikler, kolay oynanabilirlik ve oyun içi sistemleri ile birçok MMORPG oyuncusunun ilgisini çekmektedir. Oyun sistemi kolay ve rahat olmalının anlam bir yerden bir yere gitmek ve uygun avlanma alanları ile dükkanları aramak en basit görevler sunmaktadır.
Combat Arms
Combat Arms
Sürekli değişen bir çatışma bölgesine düşmek için hazırlanın. Kendi oyununuzun kontrolüne sahip olduğunuz bir yer ve tamamen özelleştirilmiş karakteriniz ile 15 oyuncuya kadar sık ormanların, terk edilmiş endüstriyel arazilerin ve daha fazlasının içerisinde şiddetli çatışmaları tecrübe edinin. Teçhizatınızı alın ve savaşmaya hazır olun!
World of Warcaft
World of Warcraft
World of Warcraft, dünyanın en popüler MMORPG’lerinden biridir. Dünyada milyonlarca oyuncu kitlesine hitap eden World of Warcraft, eşsiz grafikleri, sürükleyici oynanabilirlik ve oyun içi sistemleri, uçsuz bucaksız Warcraft evreniyle diğer MMORPG’lerden öne çıkmakta.
Araf Online
Araf Online
GameTurk tarafından tamamen Türkçe içerik ile yayınlanmaya başlanan Araf Online, Türkiye’nin ilk ve tek HD oyunu olma özelliği taşıyor. Araf Online’da Uzak Doğunun mistik havasını yaşayabilir ve tamamen ücretsiz oyun tecrübesine varabilirsiniz. Araf Online’da Savaşçı, Büyücü, Şifacı ve Ruhban olmak üzere 4 karakter sınıfı bulunmaktadır. Bu karakter sınıfları kendi içlerinde 2 farklı meslek gruplarına ayrılmaktadır.Zindanlar, gelişmiş pet sitemi, etkinlik hediyeleri, sayısız görev, PvP ve daha fazlası Türkiye’nin ilk ve tek HD oyunu Araf Online’da! Araf Online 3 Eylül 2012 tarihi itibari ile Açık Beta‘ya geçmiş durumda.
MStar
MStar
Türkiye’nin en iyi Client ve Web Tabanlı Online Oyun Portalı olan Joygame’in 3D MMO Dans Oyunu MStar ile buluşmaya hazır mısınız? Müziğin, dansın, eğlencenin ve sohbetin bir arada olduğu 3D Online dans oyunu MStar‘da eğlenceye doyamayacaksınız.
Cengiz Han 2
Cengiz Han 2
Cengiz Han 2, Joygame tarafından tamamen Türkçe içerik olarak yayınlanan 3 boyutlu MMORPG. Cengiz Han 2, 1200’lü yılların ihtişamlı dönemini ve Moğol Hükümdarı Cengiz Han’ın hikâyesini anlatmaktadır.
Allods Online
Allods Online
Allods Online, bilim kurgu ögelerini barındıran, Mail.ru tarafından Türkçe olarak yayınlanan, 3 boyutlu MMORPG. Gelişmiş grafik motoru, World of  Warcraft’a benzetilse de Allods Online konusu ve fantastik ögeleri bakımından oldukça farklı bir oyun. Uzun ve yorucu emekler ile hazırlanan başarılı Türkçe seslendirmesi, oyunun öne çıkan en önemli unsurlarından. Astral dünyasının fantastik ögeleri, oyuna çok iyi bir şekilde yansıtılmıştır. Ayrıca başarılı PVP sistemi, Astral gemileri de oldukça öne çıkan unsurlardır. Ayrıca Allods Online’da 6 farklı fraksiyon ve bu fraksiyona bağlı 8 karakter sınıfı bulunmaktadır.
Karahan Online
Karahan Online
Karahan Online, Uzak doğunun fantastik savaş dünyasını yaşatan, MaynGames tarafından Türkçe yayınlanan 3 boyutlu fantezi MMORPG. Uzak doğu savaş tekniklerini konu alması sebebiyle, MMORPG hayranları tarafından ilgi çekmektedir. Bir çok savaş sistemi, PVP sistemi,Koruma taşları,Topluluk sistemi,Pet sistemi bulunmaktadır. Karahan Online’da Kadim Gök,Muhteşem Ejder,Azametli Yılan,Azgın Pars fraksiyonlarından birini seçerek, farklı savaş becerileri öğrenebilir, uzak doğu fantastik macerasını yaşayabilirsiniz.
Knight Online World
Knight Online World
Knight Online World, El Morad ve Karus arasındaki savaşı konu alan fantezi MMORPG. Ülkemizde çok sayıda oyuncu kitlesini barındırmaktadır. Etkileyici grafikleri olmamasına rağmen, küçük dosya boyutu ve eşsiz zevk yaşatan PVP sistemi ile MMORPG oyuncularının ilgisini büyük ölçüde çekmeyi başarmıştır. Knight Online’da, Warrior, Rogue,Mage ve Priest ana karakter sınıflarından birini seçerek, Knight dünyasının şöhretli Şövalyesi olabilirsiniz. Ayrıca bir klan oluşturup, klan savaşlarına katılabilirsiniz. Sizde bir MMORPG’den PVP zevki almak istiyorsanız, Knight Online’ı mutlaka denemelisiniz.
Metin 2
Metin 2
Metin 2 Online,  hızlı ve tempolu oyun tecrübesi yaşatan, ülkemizde popüler, 3 boyutlu bir fantezi MMORPG. 3 büyük imparatorluktan birini seçerek, imparatorluğu, metin taşlarının etkisinden kurtarmayı konu alan, uzak doğunun macera ögelerini barındırmaktadır. Pet sistemi, Lonca savaşları, Lonca kaleleri, PVP ve Evlilik sistemi gibi özellikler bulunmaktadır. Grafik kalitesi iyi olmamasına rağmen, küçük dosya boyutu ve hızlı oyun tecrübesi yaşatması sebebiyle, Türk MMORPG severlerin ilgisini çekmektedir. 3 imparatorluktan ve Savaşçı,Sura,Şaman ve Ninja karakter sınıflarından birini seçerek, Metin 2 maceranıza başlayabilirsiniz. Karakterinize 5.seviyeden itibaren, yeni beceriler öğretebilir, 15.seviyeden itibaren PVP özelliğini kullanabilirsiniz.
Rappelz Online
Rappelz Online
Rappelz Online,  ülkemizde gPotato tarafından Türkçe olarak piyasaya sürülen, popüler Türkçe fantezi MMORPG. Oynayış yapısı, hikayesi, fantastik ögeleri ile Rappelz, diğer Türkçe MMORPG’lere göre öne çıkan özelliklerindendir. Etkili grafikleri ve sürükleyişi ile hem görsel şölen hemde eşsiz bir MMORPG tecrübesi yaşatmaktadır. Asura,Deva ve Gaia olmak üzere 3 fraksiyon bulunmaktadır. Rappelz Online’ı öne çıkaran, diğer özellik ise, şehirleri ve kaleleri kuşatabileceğiniz, Lonca kuşatma sistemi bulunmaktadır. Oyundaki pet sistemi ile savaşlarda, petiniz tarafından desteklenebilirsiniz.
Silkroad Online
Silkroad Online
Silkroad Online, son zamanların popüler 3 boyutlu fantezi MMORPG. Silkroad Online kaliteli grafikleri, etkileyici konusu ve sürükleyişi ile MMORPG severlerin tam aradığı bir oyun. Avrupa ve Çin arasındaki İpek Yolu ticaretini konu alan Silkroad Online’da 2 ırk ve 13 karakter sınıfı bulunmaktadır. Farklı PVP sistemi ve kaliteli meslek sistemi ile diğer MMORPG’lerden farklı olmayı başarmıştır. Silkroad Online’da 20.seviyeye ulaştığınızda 3 farklı meslek sınıfından birini seçerek, Silkroad maceranıza devam edebilirsiniz. Hırsız,tüccar ve avcı meslek sınıflarının kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Hırsız meslek sınıfını seçerek, kervanları yağmalayabilir ve bir servet sahibi olabilirsiniz. Tüccar olarak, Avrupa ve Çin arasında kervan çekip, maceranıza zengin bir tüccar olarak devam edebilirsiniz. Avcı meslek sınıfını seçerek, tüccarlara yardım edebilir,kazandığınız gelirler ile Silkroad macerasında saygın bir yer edinebilirsiniz. Sizde kaliteli ve üstelik Türkçe dil destekli bir MMORPG arıyorsanız, Silkroad’u mutlaka denemelisiniz!
Shaiya Online
Shaiya Online
Shaiya Online, Aeria Games tarafından Türkçe olarak yayınlanan ve birçok yenilik ile başarılı bir fantazi MMORPG. Tanrıça Etain’in dünyası Teos’u konu alan Shaiya Online, MMORPG türü oyunlara alışkın oyuncular için kolaylıkla öğrenebilinecek bir oyun. Çeşitli ırk ve sınıflar, fantastik ögeler, shaiya dünyası ve etkileyici hikayesi ile Shaiya Online keyifli bir MMORPG tecrübesi yaşatmaktadır.
Runes of Magic
Runes of Magic
Runes of Magic Türkiye tüm dünyanın yakından tanıdığı adı, Runes of Magic olan ve World of Warcraft’ın yolunu takip eden, 3 boyutlu MMORPG. Hızlı sürükleyişi, hikayesi ve teması ve buna nazaran etkileyici grafikleri bulunmaktadır. Runes of Magic, Aeria Games tarafından Türkçe olarak Türkiye’ye Runes of Magic Türkiye adı ile mmo severlerin beğenisine sunuldu. Runes of Magic Türkiye’yi diğer MMORPG’lerden ayıran özelliklerden biri çoklu sınıf seçebilme özelliğidir. Bunun yanında karakter tasarımındaki seçenek çokluğu ve kaliteli grafikleri ile diğer Türkçe MMORPG’lerden ayırt edici bir özelliğe sahip. Ayrıca Runes of Magic Türkiye’deki 600′ün üzerindeki görevler, benzersiz zindanlar ile MMORPG oyuncularının ilgisini çekmektedir. Runes of Magic Türkiye’de 2 ırk (İnsan,Elf), ve 8 karakter sınıfı bulunmaktadır.
Point Blank
Point Blank
Point Blank Online şehir çatışmalarını konu alan Türkçe 3 boyutlu MMOFPS. Etkileyici grafikler, Türkçe ses ve gerçekçi tepkiler ile ilgi çekmektedir. Geniş haritalar, dinamik savaş modları, dinamik modlar ve objeler ile başarılı bir MMOFPS’dir. Çeşitli dürbünler, çift şarjör, dot sight gibi gelişmiş silah özellikleri bulunmaktadır. Oyunda görev kartları alarak, görevleri tamamlayabilir ve çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Görev zorluğu arttıkça, kazanılan tecrübe ve ödüller aynı orantıda artacaktır. Kaliteli bir Türkçe MMOFPS arıyorsanız, Point Blank Online’ı mutlaka deneyin!
Wolfteam
Wolfteam
Wolfteam Online ülkemizde oldukça popüler 3 boyutlu bir MMOFPS. Wolfteam Joygame tarafından Türkiye piyasasına sürülmüştür. Hızlı ve tempolu oynayışı, sürükleyişi ve etkili grafikleriyle, hızlı artan oyuncu potansiyeli ile, FPS hayranları için kesinlikle denenmesi gereken bir özellik taşımaktadır. Oyun Joygame tarafından %100 Türkçe dil desteği ve Türkçe seslendirmesi ileride ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Wolfteam’da ister kurt ister insan olarak, çeşitli modlarda karşılaşmalara katılabilir ve kaliteli FPS zevki yaşayabilirsiniz.
Kaynak: Turkcemmorpg.net

Modern Bebek İsimleri

İsimAnlamıCinsiyetPuan
ranyaince bakışKız108
Açangül(bkz. Gül).Kız171
AçelyaKokusuz, fundagillerden çeşitli renklerde çiçek­ler açan bir bitki.Kız1043
AçılayAyın dolunay halinde olmaya başlamasıKız339
AdaDört Tarafı Sularla Çevrili Kara ParçasıErkek374
Adal"Adın yayılsın, ün kazan" manasında.Erkek380
adelina1.hanım hanımcık. 2.çok güzel ve merhametli olanKız184
Afet1. Büyük felaket, bela, musibet. 2. Çok güzel kadın, dil­berKız165
Afife(bkz. Afif). IV. Mehmed'in hanımı.Kız271
AfitapGüneş / Çok güzelKız245
AğçaTemiz, safKız10
Ahenk1. Uygun, uyum düzen, armoni. 2. Renkler arasında uygunluk. Sesler arasında uygunluk, düzen, makam. 3. Çalgılı eğlenceSaz takımınca icra edilen beste. 4. Kasıt, niyet.Kız194
AhsenDaha güzel, çok gü­zel, en güzel. Erkek ve kadın adı ola­rak kullanılır. Ahseni takvim: En gü­zel şekil. Kur'anı Kerim'in Tin sure­sinin 3. ayetinde insanın ahseni tak­vim üzere yaratıldığı beyan buyurulmaktadır. Ahsen kelimesi, Kur'an'da 16 yerde zikredilmiştirKız724
Ahu1. Ceylan, karaca, gazal. 2. Güzel, ince alımlı kadın. 3. Gözleri ceylan gözüne benzeyen ka­dın. 4. Kardeş, dostKız605
Ahu NazNazlı güzel,nazenin.Kız192
AhucanÇok güzel dost.Kız112
AhuedaNazlı güzel.Kız166
AhuelaÇok güzel gözlü.Kız275
AhugülÇok güzel.Kız182
AhugüzarBecerikli güzel.Kız139
AhunurGöz kamaştıran güzelliğe sahip olan.Kız228
AhuseCoşkulu güzellikKız290
AhuşenGüzel ve neşeli.Kız111
Ajda1. Filiz sürgün. 2. Çentik çentik olan şeyKız342
AjlanHızlı, çabuk, telaşlıKız431
AkasyaKüçük sıra yapraklı, gölgeli küçük cinsleri süs için yetiştirilen baklagillerden bir ağaç. Salkım ağacı da denir.Kız259
Akel1. Doğru, dürüst iş­ler yapan kimse. Dürüst, güvenilir er­kek.Kız236
AkgünMutlu, sevinçli gün.Kız106
Aksevil(bkz. Sevil).Kız111
Aksu1. Temiz, pırıl pı­rıl su gibi. 2. NehirKız154
Akşın1. Az ak, akımsı.2. Derisinde, kıllarında ve gözlerinde doğuştan boya maddesi bulunmadığı için her yanı beyaz olan (insan, hayvan). Erkek ve kadın adı olarak kulla­nılır.Erkek10
Akşın1. Az ak, akımsı.2. Derisinde, kıllarında ve gözlerinde doğuştan boya maddesi bulunmadığı için her yanı beyaz olan (insan, hayvan). Erkek ve kadın adı olarak kulla­nılır.Kız10
AktanAydınlık, mehtaplı gece.Erkek195
AktanAydınlık, mehtaplı gece.Erkek10
AlaEla karışık renkli, alaca; Benekli; Tam olgunlaşmamış, yarı olmuşKız284
AlagülÇok renkli gül.Kız164
AlçiçekKırmızı çiçek.Kız96
AlçinKırmızı renkli küçük bir kuş türüKız264
AledaNazlı, kaprisliKız393
Alev1. Ateşten ve yanı­cı cisimlerden çıkan parlak, çeşitli şe­killere giren gazlardan meydana gelen şeffaf dil, yalım. 2. Aşk ateşi, sevda. 3. Alımlı, cazibeli kadın.Kız422
AleynaEsenlik ve güzelliklere sahip, esenlik içinde olanKız1743
AlgülKırmızı gül.Kız138
AlımGözü gönlü çeken nitelik, çekicilik, gönül çelen güzellik, albeniKız12
AlkanKırmızı kan. Alkan bey: Türk denizci. Selçuklula­rın egemenliğindeki İznik'te Ebu'lKasım'ın donanma komutanı.Erkek221
AlkımGökkuşağı. Al­kım (Uluğ Bahadır) Türk Arkeolog.Kız390
Alkın1. Sevdalı, aşık, vurgun. 2. El çırpma, övme.Erkek356
AlkızKırmızı yanaklı,sağlıklı kız.Kız176
AlmilaElma gibi kırmızı yanaklı güzelKız1355
AlminaAl elmaKız2556
Almira PınarAlmira isminin anlamı :ay tutulması sırasında ayın çevresinde görünen kızıllık

Pınar isminin anlamı :Yerden kaynayıp çıkan su, kaynak, çeşme. Bir suyun çıktığı yer, su başı. Kaynak suyunun devamlı aktığı yer
Kız67
Alp EmreAlp isminin anlamı :1. Eski Türklerde kahraman, yiğit, cesur, bahadır, pehli­van. 2. Seyfi kola mensup, savaşçı, fütüvvct ehli. Alperen, Alpgazi. Bu isim İslam'dan sonra da Türkler ara­sında kullanılmaya devam etti

Emre isminin anlamı :Aşık. Mübtela. Vurgun
Erkek36
AlpayCesur, yiğit kimse.Erkek804
Alper(bkz. Alp).Erkek1153
AlpikeKahraman kraliçeKız187
Altan1. Sabahın güneş doğarkenki zamanı. 2. Hakanlara ve­rilen unvan, sultan, padişah.Erkek554
Alya1. Yüksek yer, yük­seklik. 2. Gök, sema.Kız3042
AmineGönlü emin, kal­binde korku olmayan Peygamber'in (s.a.s) annesinin adı. (bkz. Emine).Kız632
AndaçBir kimseyi hatırlamak için saklanan şey, hatıraKız530
AndaçArmağan,hediyeErkek10
Anıl1. Anılmak eylemi. 2. Meşhur, ünlü. 3. Hatırlanan.Erkek1074
Anıl BerkAnıl isminin anlamı :1. Anılmak eylemi. 2. Meşhur, ünlü. 3. Hatırlanan

Berk isminin anlamı :1. Sağlam, kuvvetli. 2. Katı, sert. Şiddetli. 3. Hızlı. 4. Orman. 3. Arı, şimşek, yaprak.
Erkek55
AnkaKaf Dağı'nda bulunduğu söylenen masal kuşuKız272
AralBirbirine yakın ada­lar topluluğu. Orta Asya'da bir göl.Erkek932
AralBirbirine yakın ada­lar topluluğu. Orta Asya'da bir göl.Kız10
ArasSahip çıkılan buluntu, Doğu anadoluda bir ırmağın adıErkek7648
Aras egeArasKalın Yün, At kılı anlamında (Aras nehri)
Mert1. Özü, sözü doğru yiğit. 2. Erkek insan.
Erkek556
ArcanSaf,temizErkek251
Arda1. Eskiden bazı ça­vuşların elde tuttukları uzun değnek. 2. İşaret için dikilen değnek3. Çık­rıkçı kalemi. 4. Sonra gelen.Erkek2097
ArelTemiz, dürüst kimse.Erkek4832
ArgünTemiz, aydınlık gün.Erkek10
ArıkanTemiz soy.Erkek170
Arın1. Temiz, arı, saf. 2. Alın. 3. Yüz, cephe. Dağların, tepele­rin yüzü.Erkek1719
Arkan1. Temiz, ari kan­dan gelen. 2. Üstün galip. Arkan (Seyfı) Türk mimar (19031966).Erkek172
ArkınYavaş, ağır, sa­kin, gelecek yıl.Kız224
Armağan1. Hediye, peş­keş, tuhfe, bergüzer. 2. Birinin gördü­ğü işe veya başarısına karşılık olarak verilen şey, mükafat.3. Bir ilim ada­mını tanıtmak veya çalışmalarından ötürü mükafatlandırmak maksadıyla adına çıkarılan ilmi eser. (Köprülü Armağanı) Erkek ve kadın adı ola­rak kullanılır.Erkek254
Armağan1. Hediye, peş­keş, tuhfe, bergüzer. 2. Birinin gördü­ğü işe veya başarısına karşılık olarak verilen şey, mükafat.3. Bir ilim ada­mını tanıtmak veya çalışmalarından ötürü mükafatlandırmak maksadıyla adına çıkarılan ilmi eser. (Köprülü Armağanı) Erkek ve kadın adı ola­rak kullanılır.Kız10
Arman1. Hasret, özle­me. 2. Zahmet, sıkıntı. 3. Teessüf. 4. Pişmanlık.Erkek541
ArminaEmine, korkusuz, yürekliErkek861
ArnisaÇok namuslu kadınErkek411
ArsenErkek720
ArsuSu kadar berrakKız210
ArsunYüreğindeki temizliği yansıtanKız225
ArtaçTaç Utanma duygusunu baş tacı edenErkek89
ArtunGururlu, kendine güveni olan, vakur.Erkek619
AryanOperada sanatçının orkestra eşliğinde söylediği uzun şarkıErkek638
ArzelaKendi kendine olan dağ çiçegiKız78
Arzu1. İstek, bahşiş. 2. Emel, heves, meyl. 3. Özlemek, müş­tak olmak. "Arzum" olarak da kulla­nılır. Meşhur halk hikayelerinde Kamber'in sevgilisi.Kız671
Arzu NazNaz yapan,nazenin.Erkek200
ArzucanCandan isteyen.Kız130
Arzugülİstenilen,beğenilen gül.Erkek127
Arzuman(bkz. Arzu).Kız197
AsalbikeGerçek hanım, gerçek güzelErkek136
AselBal, Cennetteki dört sudan biriKız1711
AsenaDişi kurt, güzel kızKız381
Asiİsyan Eden, İsyankar;
Haydut, Bozguncu, Şaki;
Söz Dinlemeyen, İtaat Etmeyen (Tıpkı “Âsiye” ismi gibi bu isim de Hz. Muhammed tarafından değiştirilmiştir;
Hz. Muhammed, “Âsi” isimli bir sahabiye “Muti/Mûti” (İtaat Eden, İtaatkar, Uysal) ismini takmıştır.)
Kız79
Aslı1. Asıl, tek, dip, kü­tük, temel, esas, kaide, kural, hakikat. 2. Soy, sop, nesep. 3. Bir şeyin belli başlı kısmı, başlangıç, baş yer, sıhhat. 4. Hakiki, esaslı, halis, safi. 5. Esasen, zaten, başlıca, en ziyade, hakikaten.Kız1516
AslıcanÖzü can gibi sevgiliKız211
AslıhanHan soyundan gelen.Kız10
AslımÖzü geçmişe aitKız269
AslınazNazlı olması geçmişinden gelen.Kız165
AslınurNur saçan bir geçmişi olan.Kız302
AslısuGeçmişi su gibi berrak ve temizErkek216
AsrınÇağdaş, bu çağa ait olan, çağa uygun olanKız614
Asu1.Afacan 2. Isyan edenKız94
AsutayHırçın tay.Erkek267
AsyaDünyadaki kıtala­rın en büyüğü.Kız2256
Ata1. Baba. 2. Soyun geçmişte yaşamış ferdi. 3. Vermiş, veriş. Bağışlama, ihsan. 4. Yesevi ta­rikatında mürşid. Ata b. Ebi Rabah: Fıkıh alimi (Mekke 733). Ebu Meysere b. Ebu Hüseyin elFikri'nin azatlı kölesiydi. Birçok hadis rivayet etmiştir.Erkek837
Atacan(bkz. Ata).Erkek261
Atakan1. Düşünmek­sizin her işe sokulan adam. 2. İleri atı­lan.Erkek1020
Atalay(bkz. "Ata"). Ünlü, namlı, şöhretli. Atalay Mah­mut, Türk güreşçi. Balkan, Avrupa, Dünya ve Meksika Olimpiyatları şampiyonu oldu (1968).Erkek512
Ataman(bkz. "Ata"). 1. Ata kişi, başkan, önder. 2. Don ka­zaklarının önderlerine verilen ad.Erkek234
AtayBilinen, tanınmış.Erkek425
AteşYanıcı maddelerin yanmasıyla ısı ve ışığın ortaya çıkmasıErkek513
AtılGirişken ol, ilerle­mek için çaba göster.Erkek124
Atılgan1. Karşısına çıkabilecek engellerden ve tehlikeler­den korkmadan her zaman ileriye atı­lan. 2. Karşı çıkan, çekinmesi olma­yan, cüretkar. 3. Hevesli.Erkek122
AtınçAtılgan / AtakErkek138
Aybar1. Gösterişli, hey­betli, görkemli. 2. Korku veren.Erkek214
AybenAy benizli.Kız429
Ayberk1. Sağlam ay, sağlam kişilik. 2. Şimşek, ay'ın şim­şek gibi parlaklığı. 3. Yaprak, ay yap­rağı.Erkek730
AybükeEski Türk kadın isimlerindenKız1352
AycaAy gibi güzel, ışıklı, parlak.Kız2034
Ayça1. Ayın yeni doğ­duğu günlerdeki şekli, yeni ay, hilal. 2. Cami kubbelerine ve minare külah­larına konulan hilal şeklindeki süs. 3. Ay kadar güzel, aydınlık.Kız185
AyçinAyçın, ay gibi, aya benzerKız457
AydaDere kıyılarında yetişen bir bitki - Parmakları, endamı güzel kadınKız1700
AydilGüzel, parlak, aydınlık gönülKız202
Aygen1. Dost, arkadaş. 2. Sevgili, yar. 3. Temiz yaratılıştı.Kız251
AykanSoylu, asil, te­miz kişi.Erkek421
AyperenYiğit, bahadırErkek186
AysenAy gibi güzel. Parlak ve nurlu.Kız23
AyşanAy gibi şanlı, gör­kemli, parlak Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek17
AytaçBaşa takılan ay şeklinde taç.Erkek405
AytekAy gibi (Eski Türkçede tek/teg olarak kullanılmış­tır).Erkek169
AytunçAy gibi güzel,tunç kadar sağlamErkek274
AyyüceAy gibi aydınlık nurlu ve yüce olan erErkek240
AzerAzerbaycan kelimesinin kökü olan Azer'den..Erkek10
Azra1. Bakire, kızoğlan kız. 2. Ayak değmemiş kum. 3. Delinmemiş inci. 4. Hz. Meryem'e verilen adlardan. 5. Medine şehrinin adların­dan biri. 6. Masal kahramanı "Vamık"'ın sevgilisi.Kız3373
Bahar1. Kışla yaz arasındaki mevsim. 22 Mart'la Haziran arası, ilkyaz. 2. Güzellik, güzel. 3. Sığır gözü, papatya, sığır papatyası, sarı papatya. 4. Put, çelipa, sanem. 5. Atılmış pamuk. 6. Ölçek. 7. Karanfil, tarçın, karabiber gibi kokulu şey.Kız724
BalcaBal damlası, bal gibiKız225
Balım. 1. Kardeş. 2. Çok sevgili, samimi arkadaş Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız10
Balım. 1. Kardeş. 2. Çok sevgili, samimi arkadaş Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek560
Banu1. Kadın hatun, hanım. 2. Kraliçe, prenses. 3. Gelin. 4. Şarap ve gül suyu gibi şeylerin şişesi. 5. Yusuf ve Zeliha öyküsünün kadın kahramanı Banu Hanım (Cevheriye Banu). Türk halk şairi. (18641914 Çankırı). Kadiri tarikatı bağlılarından.Kız661
Baran1. Yağmur. Mevsimi Baran, yağmur mevsimi.Kız812
Baransel(bkz. Baran).Erkek328
Barın1. Bütün, hep. 2. Güç kuvvet. 3. Göğüs. 4. Moğol devrinde Orta Asya'da büyük beyliklerden biri.Erkek457
Barış1. Savaşsızlık durumu. 2. Savaştan sonra silah bırakma, uzlaşma sulh. 3. Dirlik, düzenlik.Erkek812
Barkan. 1. Çöllerde rüzgarın esme yönüne dikey doğrultuda oluşan ay biçimindeki küçük kumsal külle. 2. Hareketli kumul Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek207
Barkan. 1. Çöllerde rüzgarın esme yönüne dikey doğrultuda oluşan ay biçimindeki küçük kumsal külle. 2. Hareketli kumul Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız10
BarkınYolculuk eden, yolcu gezgin.Erkek693
BarlasKahraman, savaşçı.Erkek1389
Barsl. Kaplana benzeyen yırtıcı hayvan. 2. Arı oğuluİsim olarak kullanılmaz. Barsbay: (elMelikü'1Eşref (Öl. 1438). Mısır Memluklan sultanı. Çerkez hanedanındandır.Erkek312
BaşakSağlam, dayanıklı.Kız840
BaşarBaşarılı ol, işi sonuçlandır.Erkek450
Başer(bkz. Başar).Erkek182
BatıGüneşin battığı yön ve bu yöndeki ülkeler. Erkek ve kadın adı, birleşik isim yapılarak kullanılır.Erkek10
BatıGüneşin battığı yön ve bu yöndeki ülkeler. Erkek ve kadın adı, birleşik isim yapılarak kullanılır.Kız221
Batıhan(bkz. Batı).Erkek192
Batıray(bkz. Batır).Erkek107
BatuÜstün gelen, gücü yeten, galip.Erkek1586
BaturKahraman, yiğit, cesur, bahadır.Erkek423
Baycan(bkz. Baybaş).Erkek206
BayhanZengin ve güçlüErkek159
BaykalYaban kısrağı. Moğolistandaki büyükgölErkek10
BaysalDirlik düzenlik içinde, sakin,gürültüsüz.Erkek10
BayülkenGöğün 16.katında oturan barış tanrısıErkek10
BegümSaygıdeğer kadın, hanımefendi - Hint prenseslerine verilen sanKız10
BelinŞaşkınlık, hayretKız10
BengisuEbedilik, ölümsüzlük veren su, Abı hayat.Kız924
BengüEbedi, sonu olmayan.Kız669
BengülÜzerinde benekler bulunan gülKız198
BensuSu gibi aziz benlikKız621
Berat ozan1. Resmi belge, imtiyaz belgesi. 2. Osmanlıda bir kimseye verilen nişan, rütbe veya toprak imtiyazını gösterir belge.Erkek222
BerayAy'ın en ışıltılı, en parlak haliKız1671
Berfin1. Kardan yapılmış. 2. Tertemiz, kar gibi beyaz.Kız1489
BerilArınmış, aklanmışKız3136
Beril SuBeril isminin anlamı :Arınmış, aklanmış
Su isminin anlamı :Rengi, kokusu ve tadı olmayan, saydam, sıvı madde
Kız126
Berin1. En yüksek, çok yüce. 2. Soylu.Kız1164
Berk1. Sağlam, kuvvetli. 2. Katı, sert. Şiddetli. 3. Hızlı. 4. Orman. 3. Arı, şimşek, yaprak.Erkek2088
Berkan1. Şakıma, parıldama. 2. Kıvırcık tüylü kuzu postu kürkü.Erkek647
BerkantGüçlü, bozulmaz, yemin.Erkek678
Berkay(bkz. Berk).Erkek2103
Berke1. Kama. 2. Altınordu hükümdarı. Cengiz Han'ın torunu ve Cuci'nin 3. oğludur.Erkek4213
BermalDağ tepesi, doruk (bkz. Şahika, zirve).Kız311
BernaGenç delikanlı, yiğit Kadın ve erkek için kullanılır.Erkek1281
BernaGenç delikanlı, yiğit Kadın ve erkek için kullanılır.Kız10
Berrak1. Duru, saf, bulanık olmayan, nurlu. 2. Şimşek, parıltı. 3. Kulağa hoş gelen ses.Kız717
Beste1. Kapalı, bağlı, bitiştirilmiş bağlanmış. 2. Müzikte, şarkının makam ve ahengi.Kız896
BetigünBeti + Yüz (Bet: benizdeki gibi) Gün: Aydınlık, aydınlık yüzKız125
Betil/BetülTemiz, iffetliKız413
BikeBenzersiz, eşsiz Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız466
BilgeBilgili, iyi geniş, derin, bilgi sahibi kimse Kadın ve erkek adı olarak kullanılır.Kız574
BilunYarım AyKız499
BingülBin gülün güzelliğindeKız185
Birant1. Özel, tek yemin. 2. Özelliği olan yemin.Erkek202
BiricikTek, bir tane, emsalsizKız283
BirsuÖzel bir su, biricik su gibiKız352
BoraAraziden çıkan şiddetli rüzgar.Erkek994
BoranRüzgar, şimşek, gökgürültüsü, sağanak yağmurun birlikte olduğu iklim hadisesi. Boran Hatun: Emevi halifesi Me'mun'un zevcesi.Erkek819
Boraykahraman yürekli,cesur, önde gelen örnek insan anlamına geliyor.Erkek346
BucakGenellikle, geniş verimli bakımlı alanlara verilen adKız99
Buğra1. Büyük erkek deve, iki hörgüçlü deve. 2. Turna kuşu, turna sürüsünün önünde uçan turna horozu. 3. Harizm hükümdarlarından birinin lakabı.Erkek2463
BuketÇiçek demeti.Kız509
BulemAy Parçası, Ayın 14’ü Gibi Güzel, Ay YüzlüKız1209
BulutSu buharlarının yoğunlaşmasıyla meydana gelen ve gökyüzünde mahiyetine göre farklı yükseklikte bulunan hava kütlesi Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek10
BulutSu buharlarının yoğunlaşmasıyla meydana gelen ve gökyüzünde mahiyetine göre farklı yükseklikte bulunan hava kütlesi Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız575
Burahan1. Delil hüccet. 2. Hakkı batıldan, doğruyu yanlıştan ayıran delil. 3. İlahi aydınlık.Erkek129
BurcuGüzel koku.Kız1085
Burç1. Süryanice Burgus kelimesinin Arapçalaştınlmış hali. 2. Kalenin köşelerine yapılan daha yüksek ve daha kalın çıkıntı kule. 3. Yuvarlak bina. 4. Güneşin ayrıldığı oniki kısımdan herbiri. 5. Tek hisar.Erkek170
BurçakBaklagillerden, taneleri yemiş olarak kullanılan bir bitki Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek394
BurçakBaklagillerden, taneleri yemiş olarak kullanılan bir bitki Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız10
BurçinDişi geyik.Kız1321
Can1. Can, ruh. Hayat. 2. Güç, kuvvet, hayatiyet, dirilik. 3. Gönül, yakın dost, çok sevilen arkadaş. 4. Mevlevi ve Bektaşi tarikatlarında dervişlerin birbirlerine hitabı. 5. Kişi, fert. 6. Sevgili.Erkek1019
CanalpÖzünde yiğitlik, güçlülük olan kimse. Cana yakın yiğit.Erkek160
CanberkGüçlü, sağlam kimse.Erkek420
CandaşDost, yoldaşErkek149
Canelİçten uzatılan el, dostluk eli Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek236
CanerDelikanlı, genç, dinamik Can ve er kelimelerinden birleşik isim.Erkek602
CankatYaşamına can ekle, sevinçle dolKız170
Cankut1. Kişinin mutluluğu talihi, şansı, uğuru. 2. Mutlu talihli kimse.Erkek213
CansınCanım gibisin, canımsın.Kız512
Cansu1. Hayat veren su, tazelik. 2. Sevgili, sevimli.Kız1610
CerenHalk ağzında "ceylan" anlamına gelir.Kız2810
ÇağanBayram, şenlik.Erkek1327
ÇağdaşAynı çağda yaşayan, çağa uygunErkek245
ÇağınYıldırım, şimşekErkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek713
ÇağınYıldırım, şimşekErkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız10
ÇağlaOlgunlaşmamış meyve, bazı meyvelerin olgunlaşmadan, henüz yeşilken yenen hali.Kız858
ÇağlarÇağlayan, şelale (bkz. Şelale) Erkek ve kadın adı olarak da kullanılır.Kız10
ÇağlarÇağlayan, şelale (bkz. Şelale) Erkek ve kadın adı olarak da kullanılır.Erkek735
ÇağmanÇağın insanı.Erkek145
Çağrı1. Çakır gözlü. 2. Mavi hareli göz. Çağrı bey (9901060). Büyük Selçuklu devleti hükümdarı Tuğrul beyin kardeşi. Çağrı bey müslüman olduğunda Davud ismini aldı. Kardeşi Tuğrul ise Muhammed ismini almıştır.Erkek1563
ÇakınŞimşek, parıltıErkek123
ÇelenYakışıklı, saçak, akıllıErkek10
ÇevrimGirdap, sürekli değişim, anaforErkek10
ÇığırÇığın açtığı iz, yol - YenilikçilikErkek105
Çiçek1. Bitkilerin üreme unsurlarını ihtiva eden renkli veya beyaz renkte açan, çok defa kokulu, sonradan meyve veya tohum haline gelen kısımları (bkz. Şükûfe). 2. Bitki, çiçek açan bitki. 3. Bazı şeylerin toz haline getirilmiş özü, kükürt çiçeği. 4. Kumaş veya başka şeyler üzerine yapılan renkli veya renksiz süsleme.Kız223
ÇiğdemZambakgillerden, soğanlı otsu, çeşitli renklerde çiçek açan kır bitkisi, mahmur çiçeği.Kız628
ÇilayAyın üzerinde beliren açık renk lekeler.Kız166
Çilem öyküÇilem : Çilem öykü
Öykü : Hikaye / Masal
Kız266
ÇilerGüzel öten, güzel ötüşlüKız238
ÇisemÇiseleyen yağmurKız1260
Çolpan1. Çoban yıldızı. 2. Aciz, beceriksiz, zavallı. 3. Zühre, venüs.Kız354
Dalan1. Biçim, şekil. 2. İnce, narin, zarif.Erkek159
DalayDeniz.Kız209
Damla1. Bir sıvıdan ayrılarak düşen parça halinde, küçük miktar, katre. 2. Belli miktarlarda akıtılarak kullanılan ilaç.Kız1204
Darcan1. Aceleci, sıkıntılı. 2. Serçe.Erkek151
DefneAkdeniz ikliminde yetişen, yapraklan sert ve üst yüzleri parlak açık sarı çiçek ve güzel kokan defnegillerden bir ağaç.Kız1790
DelfinYunus balığıErkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek10
DelfinYunus balığıErkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız1068
Demet1. Bağlanarak, oluşturulan deste. 2. Biçilip bağlanmış ekin. 3. Bir kaynaktan çıkan ışıkların meydana getirdiği ışık destesi, hazne.Kız443
Deniz1. Büyük su kütlesi. 2. Büyük su kütlesindeki dalgalanma.Kız1774
DerenDerleyen, toplayan, ekini biçip toplayan.Kız1378
DerinYüzeyi tabanından uzak olanKız2230
Destan1. Hikaye, kıssa. 2. Hile, mekr, tenvir. 3. Rüstem'in babasının lakabı.Kız253
Deste1. Demet, tutam, takım. 2. Kabza, tutacak yer. 3.On yapraklık altın varak defteri.Kız147
DevletBir hükümet dairesinde teşkilatlandırılmış olan siyasi topluluk Erkek ve kadın adı olarak kullanılır. Devlet Giray: Kırım hanı (15301577). Mübarek Giray'ın oğlu.Erkek10
DevletBir hükümet dairesinde teşkilatlandırılmış olan siyasi topluluk Erkek ve kadın adı olarak kullanılır. Devlet Giray: Kırım hanı (15301577). Mübarek Giray'ın oğlu.Kız173
Devrim1. Hareket halinde bir şeyin bir eğri çizerek dönmesi, devretmesi. 2. Köklü değişiklik, inkılap. 3. Eski olduğu fark edileni yıkıp yerine yeni olduğu farz edileni koymak. 4. İhtilal.Erkek424
DicleYakındoğu'nun Türkiye'den doğan ve Mezopotamya'dan Basra Körfezine dökülen nehirlerden biri Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek772
DicleYakındoğu'nun Türkiye'den doğan ve Mezopotamya'dan Basra Körfezine dökülen nehirlerden biri Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız10
DidemGözüm.Kız784
Didil1. Kır hayatını konu edinen yazı veya şiir, aşk hakkında. 2. Küçük ve şairane resim. 3. İçten ve saf aşk.Kız123
Dİla nazİçten gönülden sevenKız518
DilayGönlü aydınlatan ay.Kız1413
Dilerİsteyen, dileyenKız132
Dilmen1. Güzel. 2. Güzel dil bilen, konuşan, söz söyleyen.Kız137
DilşatGönlü Şen, Yüreği Sevinçli, Gönlü Hoş, Neşeli; Dil ve Şad Anlamlarını İfade Eder.Kız89
DinçGücü kuvveti yerinde ve sağlıklı.Erkek120
DoğaTabiat karşılığı olarak kuraldışı uydurulmuş kelime.Erkek577
DoğaçÖnceden düşünülüp hazırlanmadan ortaya çıkan düşünce, eylem üreten, kendiliğinden olanErkek342
DoğanKartalgillerden, alıştırılarak kuş avında kullanılan, yırtıcı bir kuş.Erkek433
DoğuşYaradılışErkek229
DuruSaf, berrak.Kız1676
DuyalDuygulu duyarlı çabuk duygulananErkek244
DünyaYeryüzüErkek10
Ebru1. Kaş. 2. Bulut renginde, buluta benzer, bulut gibi dalgalı, bulutlu. 3. Kağıt üzerine kendine has usulle yapılan, mermer, damarları gibi dalgalı şekilli süsleme. Ciltçilikte ve hüsnü hat'ta kullanılır.Kız1652
Ece1. Baş reis. 2. Kraliçe. 3. Ana. 4. Yaşlı kadın.Kız2519
EcemKraliçem, benim sultanımKız1503
Eda nazEDALI NAZLIKız385
Efe1. Ağabey, büyük kardeş. 2. Yiğit, cesur. 3. Kabadayı.Erkek2413
Ege1. Bir çocuğu koruyan, işlerine bakan ve her halinden sorumlu olan. 2. Yaşça büyük, ulu. 3. Sahip.Kız1031
EgemenHakim, hüküm süren karşılığı olarak kullanılan bu kelime, hem kök, hem de ek olarak yanlıştır. Türkçe'de ne "eğe" kökü, ne de "manmen" şeklinde isim yapım eki vardır.Erkek1178
EjderBir masal yaratığı, korkulan, güçlüErkek238
Ekim1. Toprağa ürün ekme işi. 2. Yılın onuncu ayı.Kız181
ElaSarıya çalan kestane rengi, göz rengi.Kız2055
ElçinDeste / Demet / Bir kerede ele alınabilecek kadar az olan nesneKız1435
EldemirDemir gibi güçlü el.Erkek87
ElemAğrı. Acı. Keder. Sancı. Dert. Gam. Kaygı.Kız408
ElisGüzel kokulu bir çicek. İsim hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olan ziyaretçilerimiz bize uluşabilirlerKız310
ElvanLevnler, renkler, çok renkli, polikrom Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek820
ElvanLevnler, renkler, çok renkli, polikrom Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Kız10
ElvinCennet çiceği, Gökkuşağının her bir tayfına verilen isim, SıcakKız1827
EmreAşık. Mübtela. Vurgun.Erkek2285
Enderçok az, çok seyrek, çok az bulunur, pek nadir.Erkek238
EnerEn yiğit, en kahraman kişi.Erkek304
EnginsuAçık deniz.Erkek83
ErayErken ay, ilk ay, ayın ilk günlerinde doğan (bkz. İlkay).Erkek1356
ErberkŞimşek gibi yiğit.Erkek174
ErbilErbil :Yürekli, cesur olarak kabullen" anlamında kullanılan bir ad.Erkek254
ErçinMerdiven, basamak Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek474
ErdenBekaret / İnsan eli değmemiş /ErkendenErkek187
EremUlaşmak, kavuşmak için çaba gösterenErkek437
Eren1. Yetişen, ulaşan, vasıl olan. 2. İyi yetişmiş kişi. 3. Cesur, yiğit adam. 4. Ermiş. 5. Koca, zevc. 6. Kişi, şahıs.Erkek2180
Erenay(bkz Eren).Erkek176
Ergin1. Olmuş, yetişmiş, kemale ermiş. 2. Haklarını kendi kullanmak için yasanın gösterdiği yaşa gelmiş olan kimse ( bkz. Reşid).Erkek246
ErimSevgi, mutlu haberErkek10
ErinçRahat, dirlikErkek10
ErtaçErkekliği taç gibi taşıyanErkek185
ErtanDericilerin,, yaprağıyla sahtiyan (deri) boyadıkları bir nevi ağaç.Erkek1074
ErtemErdem / FaziletErkek207
Erten1. Sabah güneşin doğduğu zaman. 2. Gün.Erkek174
ErtürkYiğit Türk, Kahraman Türk; Türker, Er + TürkErkek170
EsatÇok uğurlu ve mutlu.Erkek831
EsenSağ, salim, sağlıklı Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek313
Eser1. Nişan, alamet, iz. 2. Etki, tesir. 3. Yok olmuş bir nesneden kalma parça. 4. Bir kişinin ortaya koyduğu mahsul, telif. 5. Hadis, hadis ilmi. 6. İmal, icat. 7. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.Erkek757
Esin1. Rüzgar, sabah rüzgarı. 2. İlham, çağrışım.Kız739
EslinaDünyalar güzeli anlamındadır.Kız
esmiraAzeri kökenli bir isim olup, Zümrüt taşı anlamındadır.Kız504
EvginTelaşlı, aceleciErkek142
GülümserGülümseyen kişi.Kız349
Kıvanç1. Sevinç, memnuniyet. 2. Övünen, güvenen, iftihar eden.Kız10
LarenİYİ HUYLU TEMİZ DÜRÜSTKız895
LevinRenk, boyaErkek89
MeğraParıldayan IşıkKız206
MisraŞiirin bir satırıKız10
NergizÇiçek, Bir Süs Bitkisi; Güzelin Gözü, Güzel Gözlü Olan Anlamındadır.Kız43
NurselinNur :1. Aydınlık, parıltı, parlaklık, niran. 2. Mekke'deki Hıra dağı. Işığın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. Zünnureyn: Hz. Peygamberin 2 kızıyla evlendiği için Hz. Osman'a verilen unvan, onur sahibi. Kur'anı Kerim'in 24. suresinin adı. - Selin :1. Gür akan su. 2. Orta Asya'da yetişen, bodur, sürekli yeşil kalan bitki.Kız573
NursezaNura layık , ışığa ve aydınlığa layık. Nur ve seza kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.Kız220
Olcan AyMutlu, ongun; Rastlantıları düzenlediği ve böylece de insanlara iyi ya da kötü durumlar hazırladığı sanılan şey, şans, talihErkek134
ödülMükafat, Karşılık; Armağan, Hediye; Madalya, Başarı ArmağanıKız10
ÖznilNil nehri gibi verimli.Kız171
SademDURU ,SAF DEMEKKız1170
SareSare :Saf, temiz, kalabalık, topluluk anlamları da var(Osmanlıca)Kız2235
Su EdaSu isminin anlamı :Rengi, kokusu ve tadı olmayan, saydam, sıvı madde
Eda isminin anlamı :1. Naz, cilve. 2. Kurum, caka. 3. Alınan şeyi geri ödeme. 4. Bir vazifeyi yerine getirmek.
Kız66
SudeSürmüş, sürülmüş, ezilmişKız2161
TanyaDanimarka lisanından alınma. (Ermenice)Kız1654
TuanaCennet bahçesine düşen ilk yağmur damlasıKız2300
TuğsenBaş tacı anlamına gelmektedir. Bu isim hakkında daha fazla bilgi sahibi ziyaretçilerimiz bize ulaşabilirler.Kız618
Yiğit mert1. Özü, sözü doğru yiğit. 2. Erkek insan.Erkek226
Yusuf Emir1. Hz. Ya'kub (a.s.)'un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf. 2. İbranice; inleyen, ah eden, inilti.Erkek894